Det er høst på Byneset og vi har nå startet å hente hjem geitene fra beiteoppdrag. Vi har i år hatt geiter på sommerjobb hos Trondheim kommune på områdene Frøset, Marken og Holstvollen. I vår gikk vi inn avtale med Vassfjellet vinterpark der 20 geiter + kje beitet i 3 måneder. I tillegg har vi vi hatt forskjellige beiteoppdrag i Trondheimsområdet, Roan og Agdenes. De nærmeste dagene vil vi sortere dyr, plukke ut hvilke dyr som skal være med videre og sende dyr til slakt. Deretter skal bukkene i aksjon. Vi mottar mange henvendelser på beiteoppdrag og har ikke hatt nok geiter til å dekke etterspørselen. Vi har også mottatt mange henvendelser på kjekjøtt. Vi fortsetter å selge ferskt kjøtt, men nytt av året så vil vi i tillegg selge stykningsdeler av kje fra midten av november. Pinnekjøtt og fenalår fra geit vil vi selge fra slutten av desember/starten av januar. Geitepølser vil vi selge senere på vinteren. I høst starter vi opp med geitefadderordning på gården som vi håper mange har lyst til å ta del i, ta kontakt hvis man ønsker å bli geitefadder. Vi ble i høst sertifisert som ERG produsent siden Trondheim og Trøndelag er European Region of Gastronomy i 2022. Her er mer info om kjeslakt og fadderordning;

Kje:

Vi tar opp bestilling på kjekjøtt. Vi har nisjeavtale med Nortura. Vi sender til slakt I oktober. Vi leverer kjøttet direkte fra slakteri til kunder I Trondheimsområdet.

Et kje veier fra 9-17 kg. Vi har følgende alternativer på partering:

  1. Grovpartering; hele lår, hele boger, hele pinnesider med hel nakke og hel slagside.
  2. Finpartering med pinnekjøtt; hele lår, hele pinnesider med rygg (kotelettkam), nakke og bog deles til grytekjøtt.
  3. Finpartering med grytekjøtt; hele lår uten halebein, hele sider m/rygg, slagsider, filetkam til koteletter og resten til grytekjøtt.
  4. Finpartering med grytekjøtt; hele lår uten halebein, hele pinnesider uten rygg, slagside, sadel til koteletter og resten til grytekjøtt.

NB! Enkelte ganger kan det hende at kjøttet blir vakuumpakket, da vil det bli et pristillegg på 10 kr pr kg. Dette gjelder alternativ 2, 3 og 4.

Geitefadder:

Høsten 2021 starter vi geitefadderordning på Elset gård. En familie kan bli fadder på en geit og det koster 1000 kr pr. år. Geitefadderordningen starter med geitene født i 2020 som etter planen skal bli mødre for første gang våren 2022. Hva innebærer det å være geitefadder:

  • Dere får deres egen geit som dere kan følge så lenge man ønsker eller vi må slakte den av ulike årsaker
  • Dere får gi geita navn hvis dere ønsker det
  • Dere blir invitert på minimum 2 besøk, minst 1 av disse vil være på Elset gård
  • Dere får informasjon om hvor geita beiter på sommeren slik at dere kan dra å besøke den på beite

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.